Groeien als familiebedrijf

Een familiebedrijf: waarden als continuïteit, trots en succes voeren bij dit onderwerp vaak direct de boventoon. Medewerkers tonen grote betrokkenheid en er is veel verbinding voelbaar. Maar het familiebedrijf kent vele kanten. Er bestaat overlap tussen de drie systemen familie, bedrijf en eigendom en dat levert krachten en valkuilen op. Met name de valkuilen kunnen een transitie in de weg staan.

Betrokkenen in het hart van het familiebedrijf, hebben veelal een grote loyaliteit en een sterke emotionele binding. Juist dan kan het in een transitie extra moeilijk zijn om het oude los te laten en met elkaar door een fase van onzekerheid, met gevoelige problematiek, toe te werken naar een nieuwe fase.  

Meestal is er hooguit sprake van ‘gezonde spanning’. Maar wanneer ongezonde spanning ontstaat of emoties worden onderdrukt, kunnen de onderlinge relaties ingewikkeld worden en kan men hier in verstrikt raken. Wanneer ondernemen lastiger wordt, is in verbinding blijven met elkaar en de dialoog blijven aangaan cruciaal.

Kun jij begeleiding gebruiken bij een van onderstaande situaties?

 

  • Beweging creëren wanneer het vast zit en tot reële afspraken komen, rekening houdend met de onderstroom vol gevoelens, emoties en gedrag.

  • Wensen en drijfveren van alle betrokkenen in kaart brengen en tot concrete afspraken komen voor de toekomst.

  • Toewerken naar de overdracht van leiderschap en/of eigenaarschap van je onderneming.

  • Loslaten van het oude en een nieuwe fase creëren. In de overgangsfase krijgt afscheid van wat was en het integreren van verlies ruimte.

  • Coaching potentiele opvolgers | kinderen in hun orientatie op het familiebedrijf.

  • Coaching van je team. Meer informatie over mijn teamwerkwijze?.

Neem dan contact met mij op!

Vanuit mijn eigen ervaring als directeur eigenaar van een familiebedrijf, ken ik de dynamiek en de gevoeligheden. Samen met jou als eigenaar of jullie als familie in het hart van het bedrijf zorg ik voor een succesvolle overgangsfase naar een nieuwe situatie. Voor het maken van ‘harde’ afspraken, bijvoorbeeld het opstellen van een familiestatuut of de in- en oprichting van STAK of RVC werk ik samen met andere specialisten.

Wil jij meer weten over mijn werkwijze zakelijke coaching? Klik dan hier.