Groeien als jong team

Ken je het gevoel van een lekker lopend team? Je voelt je verbonden en het werk gaat haast vanzelf. Het samenwerken geeft energie en er is een hoge mate van betrokkenheid. In tijden dat alles binnen je team moeiteloos verloopt, vind je elkaar gemakkelijk in wat jullie drijft en motiveert.

Maar wanneer het herhaaldelijk tegen zit en de energie en veerkracht uit een team wegvloeien, is het minder eenvoudig om het hart van een team weer goed kloppend te krijgen. Conflicten aangaan en uitspreken vanuit dialoog is gezond. Maar wanneer de verbinding verdwijnt, bestaat het gevaar dat je jullie gezamenlijke doelen uit het oog verliest. En eventuele conflicten uitmonden in strijd.

Kun jij begeleiding gebruiken bij een van onderstaande situaties?

  • Ondersteuning van een jong team dat de groei doormaakt naar een volwassen en professioneel team.

  • Begeleiding op zowel structuur, het teamdoel en de juiste mensen in het team als ook op het realiseren van een transitie.

  • Een team klaarstomen voor de veranderende context van de organisatie.

  • Een impuls geven aan de onderlinge samenwerking en teamspirit.

Neem dan contact met mij op!

Mijn begeleiding is gericht op structuur aanbrengen in jonge teams en het doorbreken van stagnatie door onbewuste, onbesproken opvattingen en drijfveren naar boven te halen. Door goed te observeren, te luisteren en te ervaren, krijg je als team samen met mij zicht op je eigen en elkaars patronen. Deze verworven inzichten met elkaar delen werkt bevrijdend en maakt dat je als team in staat bent dingen samen op te lossen. Voor de grotere teams werk ik samen met een andere teamcoach uit mijn netwerk.

Wil jij meer weten over mijn werkwijze zakelijke coaching? Klik dan hier.