Werkwijze Persoonlijke Coaching

Steenmannetjes. Als je weleens in de bergen wandelt, heb je ze vast een keer gezien. Steenmannetjes zijn stapels stenen die door passerende wandelaars zijn opgestapeld. Ze dienen als wegwijzer of als stille getuigenis van iemands aanwezigheid. Ze vormen een spiegel van ons leven, waarin we getuige zijn van onze individuele weg en daarop soms een markering nodig hebben.

Als coach en trainer wil ik zo’n steenmannetje voor anderen zijn. Ik functioneer als tijdelijk baken op je pad en help je om jouw route te hervinden. Ik ben een secure base, ondersteunend en een veilige basis (caring), maar ben ook confronterend en laat je je uitdagingen te onderzoeken (daring).

Ik werk transformationeel, van binnen naar buiten. Transformatie is via bewustwording steeds dichter bij je eigen essentie komen, bij wie je werkelijk bent. Hoe meer je je verbonden gaat voelen met wie je werkelijk bent, hoe helderder je keuzes worden. Je gaat gehoor geven aan je innerlijke stem, de stille stem van je ziel.

Wanneer je te ver af staat van jezelf, onvoldoende verbinding hebt met je gevoel en je je teveel laat leiden door de buitenwereld of door verwachtingen van anderen, zorgt dat veelal voor onnatuurlijke stress, onrust en spanning. Je werkt jezelf op een onnatuurlijke manier tegen. Door je meer en meer af te stemmen op je innerlijk en je te laten leiden door wat vanuit jouw ziel van waarde is, zal er meer moeiteloosheid en ontspanning in je leven komen. Bezieling geeft richting aan je leven. Je voelt beter wat in jou past in plaats van dat jij je aanpast.

Lichter leven

Onze ziel wil leren, groeien en ontwikkelen en brengt ons telkens bij de thema’s van ons leven die moeite kosten. Met het doel dat wanneer wij beter met de thema's leren omgaan, ons leven lichter, vreugdevoller en moeitelozer wordt. Wanneer je meer inzicht hebt op dat wat jouw ziel jou wil leren en wat je hier te doen hebt, kan je hier ook anderen mee helpen. Vaak blijkt dat hier ook je talenten zitten. Wat goed is voor jouw ziel is, is eveneens goed voor het grotere geheel. Waar je zelf het meest gelukkig van wordt, is ook meteen datgene waar je bij anderen het meest behulpzaam kunt zijn.

Samen ontdekken we welke patronen, overtuigingen en beperkende gedachten je belemmeren. Je krijgt meer inzicht in jouw gevoelens en emoties welke daarbij horen. Je gaat meer rust, ruimte en vrijheid ervaren om te keuzes te maken die voor jou van waarde zijn.

Coachingstraject

Ieder coachingstraject start met een kosteloze intake. Tijdens dit kennismakingsgesprek van maximaal een uur kun je ervaren of we een klik hebben en of jouw vraag bij mij op de goede plek is. We stemmen een passende werkwijze af die aansluit op jouw behoeften en doelen. Uiteraard kunnen we die werkwijze gaandeweg aanpassen, naar behoefte en inzicht. De sessies duren per keer anderhalf uur en variëren qua aantal.

Ik wil jouw persoonlijke groei graag begeleiden. Wat wil jij?

Wees een lichtbaken

Wees een baken van rust
te midden van toenemende angst,
en laat je licht helder schijnen
te midden van alle beroering

Wees een baken van rust
en kijk achter de veelal heftige materiƫle veranderingen
naar de noodzakelijke geestelijke evolutie

Wees een baken van rust
neem je authentieke plek in
en leef je levensmissie

Wees een baken van rust
en verbind je met de vele helpers
en lichtgenoten om je heen.
Verbind je met je ware zelf, je levenslicht.

Weet dat je niet alleen bent,
en laat de branding van verandering
over je voeten golven
en blijf stevig staan als een baken van rust.

Willem Glaudemans

Wees een lichtbaken