Zakelijke coaching

Als team, als leider of als ondernemer heb je de gewenste situatie voor succes, groei of andere doelstellingen perfect voor ogen. Om daar te komen, ben je echter afhankelijk van andere mensen. Je medewerkers en/of collega’s zijn het fundament onder een geslaagde transitie. Hoe krijg je hen mee? Header nog zakelijke foto van mijzelf

Er is sprake van transitie binnen een organisatie wanneer mensen het oude durven los te laten en door een fase van onzekerheid heen durven toewerken naar een nieuwe situatie. Maar transitie is een ongrijpbaar proces. Het speelt zich af in de onderstroom en is een grotendeels emotioneel proces tussen en binnenin mensen. Verbinding en dialoog creëren, een veilige omgeving bieden, tijd en aandacht bieden aan eventuele weerstand en vruchtbare grond scheppen zijn van groot belang in dit groeiproces.

<in kader>

Kun jij hulp gebruiken bij een van onderstaande situaties?

  • Je wilt mensen meenemen door een emotioneel proces door middel van coaching en begeleiding.
  • Je wilt een overgangsfase realiseren naar een nieuwe situatie, waarin het oude moet worden losgelaten.
  • Je wilt een crisis aangrijpen om zaken wezenlijk anders te gaan aanpakken.
  • Je wilt de koers van het familiebedrijf ontrafelen, ondanks het feit dat het emotioneel ingewikkeld is en er diverse belangen spelen.
  • Je hebt focus en scherpte nodig om ingrijpende veranderingen door te komen.

Neem dan contact met mij op! </kader>

Als ‘secure base’ coach <+ link naar blog over secure base leiderschap> help ik jou, je team en je organisatie of (familie)bedrijf om in veilige omstandigheden toch op onderzoek uit te gaan en risico’s te nemen. Doordat dit traject inspireert en energie geeft, maakt het uiteindelijk transitie en dus transformatie mogelijk.

Ik wil jouw zakelijke transitie graag begeleiden. Wat wil jij?