Transformatie

Door een gebeurtenis, ontwikkeling of een verlies zit of zat je in een moeilijke fase. Het heeft gemaakt dat er iets wezenlijks is veranderd binnen in jou. Je voelt je niet meer zoals ervoor. Je voelt een verlangen om de verandering die zich binnen in je voltrekt ook naar de buitenwereld te vertalen. Om er wat mee te doen. Het lukt je alleen telkens niet het handen en voeten te geven. Er is van alles wat jou tegen houdt. Zoals bijvoorbeeld in de volgende situaties.

Je bent al een tijdje bezig met spirituele ontwikkeling of begeeft je op het meditatieve pad en dit geeft je nieuwe inzichten en energie. Maar het brengt ook onrust en ongeduld met zich mee. Je wilt er iets mee doen, betekenis geven, maar weet niet hoe. Dat het niet lukt frustreert je met regelmaat en geeft je een leeg gevoel. Je hebt het gevoel dat je in een soort wachtstand zit en er niets gebeurd. Je loopt telkens tegen hetzelfde aan.

Je leven is niet meer hetzelfde. Diegene of datgene waar je zoveel van hield en waar je vertrouwd mee was, is er niet meer. Je mist houvast. Binnen in jou is een verandering gaande. Emotioneel is het verwarrend. En je merkt inmiddels dat je wat je doet of hoe je de dingen doet niet meer aansluit. Je wil de innerlijke verandering ook vertalen naar je leven. Maar hoe pak je dit aan?

Je heb een mooie baan en functie. Veel mensen zouden je werk heel graag kunnen en vinden het geweldig dat je het doet en hoe je het doet. En je kan het goed. En er zijn ook zeker aspecten waarmee je je verbonden voelt en er zijn mensen waar je blij van wordt. Maar het werk trekt je op de lange duur leeg. Dit is niet wie je bent. Je voelt je gevangen. Maar je weet ook niet hoe eruit te komen. Want wat als je dit niet meer doet?  

Je bent sinds een tijdje beperkt in wat je kan doen. Bijvoorbeeld door een chronische ziekte. Je zit in een acceptatie- en veranderingsproces. Je wil heel graag dat het anders was. Dat je gewoon kon doen wat je wil, zonder na te denken. Maar je weet ook dat je moet doseren. En dat je regelmatig nee moet zeggen. Doordat dingen minder vanzelfsprekend zijn geworden, ben je bewuster geworden. En er is een innerlijke drive in je ontstaan om iets heel anders te gaan doen. Maar waar begin je?

 

Herkenbaar? Dan herken je ongetwijfeld ook:

 • Je zit voor je gevoel in een onomkeerbare verandering, maar mist richting
 • Je vraagt je met regelmaat af ‘houd dit nu nooit op’?
 • Je hebt het gevoel dat alles wat vanzelfsprekend voor je was aan het wiebelen is. Je voelt je in een soort niemandsland.
 • Af en toe voel je harmonie en heb je het gevoel dat dingen samen vallen, maar er zijn dagen of weken dat je het gevoel hebt dat je stil staat en veel weerstand voelt.
 • Het innerlijke vuur dat je voelde wordt steeds gedoofd omdat het te weinig gevoed wordt. 
 • Bepaalde mensen of activiteiten die je altijd vertrouwd waren, passen niet meer zo goed bij je, daardoor voel je je soms eenzaam.
 • Vanwege een intense periode van verlies of tegenslagen, mis je perspectief en houvast. Je voelt je innerlijk veranderd en bent op zoek naar een nieuwe invulling. 

 

Dat je je zo voelt is niet zo gek!

Wanneer je een innerlijk veranderingsproces doormaakt, ga je vaak door verschillende fasen. Binnen in jou gebeurd er van alles, waar je verstandelijk niet altijd bij kunt. Er komen allerlei gevoelens en emoties boven drijven, die je niet altijd herkent. In zo’n periode van innerlijke verandering, ook wel transformatie genoemd, kan je de hoop of het geduld verliezen dat je überhaupt ergens naartoe op weg bent. Dit kan je belemmeren om verdere stappen te ondernemen.

Transformatie is een natuurlijk proces. Vaak houden we iets in onszelf tegen om het proces zijn natuurlijke gang te laten gaan, waardoor het vertraagt of het vuur uitdooft. Soms moet er gewoon ook eerst iets rijpen of integreren en is het een kunst te gaan zien wat dat is, voordat je er wat mee kan gaat doen.

 

Wat je kan helpen

We zijn gewend om iets te moeten doen om iets te bereiken of onszelf te veranderen. We willen de dingen graag beheersen en sturen. Maar in een transformatieproces is het enerzijds de kunst om geduld te hebben en te blijven zien, te voelen en vandaaruit te doen. En anderszijds ook echt in beweging te komen en niet onnodig ‘te blijven hangen’. Bij iedere stap op je pad heb je weer de keuze. Ga je door op de oude weg, of sla je een andere in? Een nieuwe weg is meestal de richting die onveilig voelt, onbekend of spannend.

 

Ik kan je daarbij begeleiden

Ik ondersteun je bij dit transformatieproces, om de verandering door je heen te laten werken. Zodat je meer rust, ruimte en vrijheid gaat ervaren om de keuzes te maken die voor jou van waarde zijn. En dat wat binnen in jou is aangeraakt, vanuit je ziel, naar buiten mag komen. En zich in je leven of werk mag gaan vertalen/uitdrukken. Ik begeleid door middel van:

coaching

Dit doe ik door jou een spiegel voor te houden zodat je beter kan zien. Je wilt verandering en daarvoor heb je inzicht nodig, dat je de dingen mag gaan zien zoals ze zijn. Dat je erachter mag komen wat jou raakt en inspireert. Je mag gaan zien waar jij je toe geroepen voelt om richting te bepalen. Daarnaast ook te ervaren en te voelen waar je weerstand zit en waar jij energie verliest. Vanuit het zien en voelen vervolgens kijken waar de beweging zit, zodat jij van binnenuit in actie komt.

Samen ont-dekken we:

 • Waar je naar verlangt
 • Wat je drijft
 • Wat je tegenhoudt

Ik bied je houvast en daag je uit je verlangens om te zetten in daadwerkelijke doelen. Ik help je om de energie op gang te brengen om de transformatie daadwerkelijk te handen en voeten te geven. Het voelen van een nieuwe stroom maakt je wakker en blij en moedigt je aan om verder te gaan op de door jou gekozen en ingeslagen weg.

begeleiding bij je meditatieproces

Ook meditatie bevordert je innerlijke groei en transformatie. Individuele ondersteuning in je meditatieproces kan extra motiverend en steunend zijn. Wil je de inspiratie en energie, die je op doet in je dagelijkse meditatiebeoefening, maar ook de moeilijkheden die je tegenkomt, effectiever vertalen en integreren naar je dagelijks leven?

We zullen zo nu en dan stil zijn, zodat jij je bewust kan worden wat er in je leeft. Dit doen we door bijvoorbeeld een geleide meditatie of lichaamsgerichte oefening, om bij jezelf te komen. De aandacht naar binnen te richten. In stilte ga je van ‘denken’ naar 'zien' en  ‘voelen’, om vandaar uit te gaan ‘doen’.

 

Wat het oplevert

 • Maakt makkelijker keuzes die bij jou passen
 • Gevoelens van vrijheid nemen toe
 • Innerlijk blijer
 • Gevoel dat je oorspronkelijker leeft, dichter bij wie jij werkelijk bent
 • De dingen die je doet kosten minder moeite, gaan meer vanzelf
 • Je voelt je lichter
 • Voelt diepere verbinding met jezelf, met anderen en ook met de natuur 

Wil je meer weten of samen aan de slag, neem dan contact met mij op!

 

There is freedom waiting for you
On the breezes of the sky
And you ask "What if I fall?"

Oh but my darling
"What if you fly?”

Erin Hanson.