Je innerlijke leiding volgen

Je bent een doener, hebt veel energie maar ervaart te vaak ook doelloosheid. Je piekert en twijfelt dan, over de grote dingen van het leven maar ook over de kleine. En uit de alle mogelijkheden die er zijn kan je moeilijk keuzes maken. Je bent vaak aan het vergelijken en vraagt je met regelmaat af wat je nu eigenlijk zelf wilt. Dit maakt je bij tijd en wijle onzeker en zoekende en je wilt hier verandering in.

Je voelt je gejaagd, vaak super druk. Het is veel; de combinatie van je nieuwe baan of functie, je groei ambities, je verantwoordelijkheden, de tijd die je wilt besteden aan je eventuele relatie en aan je vrienden en familie. Je wilt het allemaal, maar het levert ook spanningen op. En je komt niet meer aan jezelf toe. Wanneer je eindelijk even rust hebt, gaat je hoofd maar door. Je hebt het gevoel nergens controle over te hebben. Het lukt het je moeilijk om echt te ontspannen. Het begint te knagen en je vraagt je af of dit is hoe je het wil en of dit is wat je wil?

Vanwege een van verlies van iets of iemand waar je veel van hield of vanwege tegenslagen, mis je perspectief en zit je al een poosje niet lekker in je vel. Het verlies is toch al een tijdje geleden en hoe kan het dan dat je er nu juist zo’n last van hebt? Allerlei gevoelens steken de kop op en je twijfelt aan jezelf of het wel normaal is wat je voelt en ervaart. Je hebt het gevoel dat je een stukje van jezelf bent verloren. En van de buitenkant laat je vaak niet zien hoe je je van binnen voelt. Je bent op zoek naar houvast.

Je hebt sinds een tijdje een leidinggevende rol en meer verantwoordelijkheid. Je beleeft er plezier aan maar je loopt ook tegen lastige situaties aan waar je jezelf op een vervelende manier tegenkomt. Je vermijdt conflicten of gaat juist het conflict te hard aan. Je spreekt je gevoelens niet uit. En dit maakt dat je in je communicatie en dus ook in je rol niet effectief genoeg bent. Dit levert spanningen op en hier wil je wat aan doen.

Misschien heb je zo je eigen vragen waar je mee zit of situaties waar je op dit moment tegen aan loopt.

 

Hoe kan ik je begeleiden?

Door middel van coaching ontdekken we samen wat je tegenhoudt, wat jou drijft en waar je naar verlangt. Ik help je inzicht te krijgen en daag je uit om je eigen antwoorden te vinden. Zodat jij van vanuit je innerlijke wijsheid keuzes maakt. Ik daag je uit je verlangens om te zetten in daadwerkelijke doelen. We werken samen vanuit ‘wie jij bent’, vanuit jouw essentie. Als je niet zo goed weet wie je bent, is het lastig te weten wat je wilt, welke richting je op wilt en waar je van waarde wilt zijn.

Ik houd jou een spiegel voor, zodat je beter kan zien. Je wilt verandering en daarvoor heb je inzicht nodig, dat je de dingen mag gaan zien zoals ze zijn. Dat je erachter mag komen wat jou raakt en inspireert. Je mag gaan zien waar jij je toe geroepen voelt om richting te bepalen. Daarnaast ook te ervaren en te voelen waar je weerstand zit en waar jij energie verliest. Vanuit het zien en voelen vervolgens kijken waar de beweging zit, zodat jij je innerlijke leiding of je ziel volgt en van binnenuit in actie komt.

We zullen regelmatig stil zijn, zodat jij innerlijk kan luisteren en je bewust kan worden wat er in je leeft. Dit doen we door bijvoorbeeld een geleide meditatie of lichaamsgerichte oefening, om bij jezelf te komen. De aandacht naar binnen te richten, bij je adem, je lichaam en uit je hoofd. In het hier en nu zodat er ruimte ontstaat. In stilte ga je van ‘denken’ naar 'zien' en ‘voelen’. Om vandaaruit te gaan doen. Doen vanuit je zijn.

 

Hoe ziet het eruit?

Ieder coachingsraject start meestal met een kosteloze online kennismaking of intake. Tijdens dit gesprek van 30 minuten kun je ervaren of we een klik hebben en of jouw vraag bij mij op de goede plek is. We stemmen een passende werkwijze af die aansluit op jouw behoeften en doelen. De sessies duren per keer anderhalf uur en variëren qua aantal. Het aantal is helemaal afhankelijk van wat je behoefte en situatie is. Vaak zijn 2 of 3 gesprekken al voldoende om je weg weer te hervinden.

 

Wat levert het op?

  • Een sterker gevoel van ertoe te doen, betekenis te voelen en plezier in wat je doet
  • Makkelijker keuzes maken die passen bij wie jij bent
  • Meer rust in je hoofd en ruimte in je leven
  • Beter herkennen wat er in jezelf leeft; wie je bent en wat je wil;
  • Meer geluk in jezelf
  • Meer (zelf) vertrouwen
  • Lekkerder in je vel en jezelf weer hervonden te hebben na een ingrijpende periode
  • Leiding geven op jouw eigen wijze, vanuit je kracht en kwetsbaarheid

 

Wil jij kennis maken of meer weten over mijn werkwijze?